HTML

Az útnyilvántartás szakértője

RoadRecord.hu útnyilvántartó program: útnyilvántartás és kiküldetési rendelvény NAV biztos ÚTNYILVÁNTARTÁS és KIKÜLDETÉSI RENDELVÉNY készítése 7 perc alatt, partnertávolságok tömeges számolása beépített térképpel háztól-házig! Nem Google Maps vagy útvonaltervezős kilométervadászás, ez teljesen más!

Friss topikok

Linkblog

Útnyilvántartó program használata több számítógépen

2012.07.30. 16:40 Barazsy Ákos

Ügyfélszolgálatunk sokszor kapja azt a kérdést, hogyan lehet használni a RoadRecord útnyilvántartó programot több számítógépen úgy, hogy az adatok szinkronizálódjanak.

Páran CD-n, pendrive-on és egyéb “elavult” eszközökben látják a megvalósítás lehetőségét, de ennél sokkal jobb megoldás van, olyan, ami mindjárt az adatmentést is megoldja!

A Dropbox az egy olyan – 2 GB-ig ingyenes – szolgáltatás, ami igen stabil, megbízható és méltán népszerű – én is ezt használom! :)

A lényege, hogy egy számítógépre telepített kis program kijelöl egy könyvtárat – Dropbox -, és amit onnantól abba a könyvtárba pakolunk, azt automatikusan felmásolja a szolgáltató szerverére (biztonságos, nem kell aggódni!), így egyből egy valós idejű adatmentés is megvalósul.

Ugyanezt a kis programot felinstallálva egy másik számítógépre pedig szinkronizálni (visszatölteni) fogja a kijelölt könyvtárakban lévő tartalmat, így gyakorlatilag korlátlan számú számítógépen érhetjük el az adatainkat úgy, hogy azok bármikor egy webes felületen is elérhetőek – jelszó birtokában!

Nagyon egyszerű és nagyszerű megoldás, ez nem csak az útnyilvántartó program szinkronizálására, hanem bármilyen más program vagy adat szinkronizálására, adatmentésére is alkalmas, próbáld ki!

Az egyik gépen bemásolsz valamit a “Dropbox” könyvtárba és az mindjárt megjelenik a többi kijelölt gépen is! Ha törölsz belőle valamit, akkor a többi gépen is törlődik! Ha változtatsz mondjuk egy excel táblában valamit, akkor a többi gépen is az új fájl jelenik meg!

Ugye milyen egyszerű?

Na, ezt fogjuk felhasználni az útnyilvántartó program szinkronizálására is!

  1. Installáld fel a Dropbox-ot az összes olyan számítógépre, ahol szeretnéd az útnyilvántartó programodat használni!
  2. A felinstallált útnyilvántartó programod a C:\RoadRecord5 könyvtárban található, ezt kell kompletten áthelyezni a Dropbox könyvtárába
  3. A Dropbox rövid idő alatt mindegyik gépre átszinkronizálja a “RoadRecord5″ könyvtárat
  4. Az útnyilvántartó programot bármelyik gépről elindíthatod mostantól a \Dropbox\RoadRecord5\RoadRecord.exe-vel (érdemes erről parancsikont csinálni az asztalra, és lehetőleg egy időben ne legyen elindítva több gépen az útnyilvántartó program!)
  5. A RoadRecord programot regisztrálni kell ingyenesen minden gépre, kulcsként egy “RR.key” nevű fájl szolgál a munkakönyvtárban.
  6. Amelyik gépről korábban dolgoztál, azon ezzel a fájllal (szinkronizálva) továbbra sem lesz gond, de a többi gépen ez a fájl nem fog működni.
  7. A másik gépen nevezd át ezt a fájlt (jobb gomb átnevezés) mondjuk RR1.key-re, ezután az adott (új) gépről kérhetsz új regisztrációt a RoadRecord-nál szokott módon.
  8. Így erre a gépre kért RR.key fájlt bemásolva az RR1.key mellé működni fog a dolog, de ha visszaülsz az első géphez, akkor az RR.key-t át kell nevezni RR2.key-re, és az RR1.key-t visszanevezni RR.key-re… fő a biztonság! :)
  9. Használd! Ezt az egészet sokkal könnyebb és gyorsabb megcsinálni mint ahogy első olvasatra tűnik, a pendrive-os megoldásnál biztos intelligensebb! :)
  10. Amennyiben elakadtál, ügyfélszolgálatunk készséggel segít!

komment

Címkék: útnyilvántartó útnyilvántartó program

A bejegyzés trackback címe:

https://utnyilvantartas.blog.hu/api/trackback/id/tr154686978
süti beállítások módosítása