HTML

Az útnyilvántartás szakértője

RoadRecord.hu útnyilvántartó program: útnyilvántartás és kiküldetési rendelvény NAV biztos ÚTNYILVÁNTARTÁS és KIKÜLDETÉSI RENDELVÉNY készítése 7 perc alatt, partnertávolságok tömeges számolása beépített térképpel háztól-házig! Nem Google Maps vagy útvonaltervezős kilométervadászás, ez teljesen más!

Friss topikok

Linkblog

Hogyan kerüljenek el a lízing ÁFA visszaigénylők egy NAV büntetést?

2014.01.12. 23:15 Barazsy Ákos

Amióta ismét vissza lehet igényelni a bér- és nyílt végű lízinges céges autók Áfa-ját, azóta a cégek körében ez a sláger. Érezhetőbben többen szereznek be így cégautót, és mivel az útnyilvántartás kötelező ezekhez az autókhoz – tőlünk útnyilvántartót is vesznek hozzá.

Ezeken az útnyilvántartásokon fel kell tüntetni a céges- és a magánutak arányát, és a céges utak után lehet visszaigényelni az Áfa-t.

Természetesen az ilyen Ügyfelek 95%-a azzal az elképzeléssel hív fel minket, hogy majd “okosba” simán elszámolja a teljes Áfa-t – azaz a 100%-ot -, hiszen “van nekem magánautóm is, azzal meg lehet magyarázni, nem?”.

index

Nem biztos. Nem azt mondom, hogy nem lehet 100%-ot elszámolni, de csak akkor, ha az tuti védhető!

Gondoljunk bele:

Az első fontos dolog, hogy legyünk biztosak abban, hogy aki lízingel, annak szinte biztos, hogy lesz ellenőrzése az útnyilvántartására.

Ha nem az útnyilvántartást jönnek ellenőrizni, akkor az Áfa-t – és majd onnan előkerül az útnyilvántartás

A lízingek a legtöbb esetben 3-5 évre szólnak, kicsi az esély, hogy az ember megússza.

A második fontos dolog: ha Te adóellenőr lennél, akkor nem azzal kezdenéd, hogy kiszeded a paksamétából a 100%-os Áfa visszaigénylőket (vagy beszámítókat – tök mindegy)?

Dehogynem.

Sokszor amolyan társadalmi szerepvállalás keretén belül pofozgatjuk vissza a téves elképzeléssel rendelkezőket a helyes irányba: igen, szép lenne 100%-ot visszaigényelni, de az iparági átlag 70-80%, tessék azzal megelégedni (az is szép pénz), annyit számoljon el a kedves Ügyfél, amennyit ténylegesen ment az autóval.

Annak örülök, hogy sokan megfogadják a tanácsunkat, nincs jobb, mint a spontán Ügyfélvisszajelzések – melyek fülig érő szájjal újságolják -, hogy milyen könnyen átment a RoadRecord-os útnyilvántartásuk az ellenőrzésen!

Ezért szeretünk itt dolgozni!

komment

Címkék: útnyilvántartás áfa visszaigénylése bér- és lízing

A bejegyzés trackback címe:

https://utnyilvantartas.blog.hu/api/trackback/id/tr665755437
süti beállítások módosítása