HTML

Az útnyilvántartás szakértője

RoadRecord.hu útnyilvántartó program: útnyilvántartás és kiküldetési rendelvény NAV biztos ÚTNYILVÁNTARTÁS és KIKÜLDETÉSI RENDELVÉNY készítése 7 perc alatt, partnertávolságok tömeges számolása beépített térképpel háztól-házig! Nem Google Maps vagy útvonaltervezős kilométervadászás, ez teljesen más!

Friss topikok

Linkblog

Elegem van a cégautóadóból, segít a kiküldetési rendelvény?

2012.06.22. 16:00 Barazsy Ákos

"Szia Ákos! Te biztosan tudsz segíteni" - így egy barátom - "elegem van már abból, hogy évente a Focusomra 300.000 Ft-ot fizetek be cégautóadóra, mit javasolsz, érdemes eladni saját magamnak a cégautót és kiküldetési rendelvényen elszámolni a költségeket?"

Bizony érdemes!

Eladáskor arra kell vigyázni, hogy a Te, vagy a házastársad nevén legyen az autó, mert csak akkor lehet a kiküldetési rendelvényen költségeket elszámolni.

Mint tudjuk, már egyszemélyes Bt. vagy Kft. is kiküldheti saját magát, nagyobb cégnek meg főképp megéri. Ugye ilyenkor ha az autó megszűnik cégautó lenni, akkor már nem lehet elköltségelni a vele járókat - főként a szerviz, karbantartás tud nagyobb összeg lenni - de esetünkben a Barátom nem költ évente 30.000 Ft-nál nagyobb összeget a szervizre, és azt is számla nélkül oldja meg ismerőssel...

Kiküldetési rendelvény vezetésével viszont gyakorlatilag a kilométerekbe van beépítve az elszámolható költségek fedezeteként a 9 Ft / km - ami nem egy nagy összeg -, de azért ha figyelembe vesszük, hogy aki megy minden nap, az simán belerak a kocsiba havi 3.000 km-t, és akkor még külföldre sem ment.

3-5.000 km esetén már elég szép summa - kb. 130-200.000 Ft - kivehető a cégből legálisan - és cégautóadót sem kell fizetni!

Mindenkinek meg kell vizsgálnia a saját esetét, de a legtöbb esetben megéri kivásárolni az autót és kiküldetési rendelvényen pár perc alatt összerakni a havi utakat RoadRecord-dal... :)

 

Vigyázat, önreklám: az a helyzet, hogy RoadRecord-dal tényleg gyorsan megy a kiküldetési rendelvény összerakása, de beépített térkép híján a sok távolságszámítgatás miatt más programmal / megoldással már nem vágnék bele. Nem az elfogultságom beszél belőlem, kipróbáltam: nem volt idegem hozzá, ha csak azok lennének, akkor inkább kiizzadnám a cégautóadót a kiküldetési rendelvény helyett. De kinek a pénze, kinek az ideje több...

komment

Címkék: cégautóadó kiküldetési rendelvény

A bejegyzés trackback címe:

https://utnyilvantartas.blog.hu/api/trackback/id/tr354604992
süti beállítások módosítása