HTML

Az útnyilvántartás szakértője

RoadRecord.hu útnyilvántartó program: útnyilvántartás és kiküldetési rendelvény NAV biztos ÚTNYILVÁNTARTÁS és KIKÜLDETÉSI RENDELVÉNY készítése 7 perc alatt, partnertávolságok tömeges számolása beépített térképpel háztól-házig! Nem Google Maps vagy útvonaltervezős kilométervadászás, ez teljesen más!

Friss topikok

Linkblog

Ki fizeti a kiküldetési rendelvény után a büntetést?

2013.09.05. 18:17 Barazsy Ákos

Az egyik, kiküldetési rendelvény iránt érdeklődő cég ügyvezetőjével beszéltem telefonon, aki a kollégáinak adta ki az útnyilvántartó programunk tesztelését.

Habár a kollégák minket már többször hívtak kérdésekkel és CRM rendszerünk szerint semmi kifogásuk nem volt a programmal kapcsolatban, a főnöknek viszont azt mondták – aki persze még a programunkat sem látta (vezetői hiba) -, hogy Ők inkább maradnak a “jól bevált” nyomtatvány kitöltése mellett, úgy, hogy havi átlagosan 1500 km-t mennek autónként!

Az egyes kifogásokból számomra az derült ki, hogy nem igazán azokra a kollégákra volt bízva a tesztelés akik elég motiváltak lennének a kérdésben – így szoktak akár milliós megtérülések elveszni egy cégben – mert a kollégák lusták a váltáshoz, és inkább nem javasolják a bevezetendő dolgot a cégben, csak nehogy kiessenek a komfortzónájukból…!

Közben véletlenül még az is kiderült, hogy az Általuk használt kiküldetési rendelvény nyomtatványban még az utazás ideje és az utazás célja sincs vezetve – mekkora öngól!

Úgy tűnik, hogy ma már a nyomtatványokban sem lehet bízni – elvileg pedig joggal gondolná az ember, hogy azt elfogadja a NAV, viszont feketén-fehéren le van írva a törvényben, hogy kiküldetési rendelvényhez KELL mindig ez a kettő (programunkban is megkerülhetetlenül vezetendő elemek) és bizony ha a formai követelményeknek sem felel meg az évek óta vezetett kiküldetésijük – és akkor még a tartalmat nem is vizsgáltuk – akkor bizony nagy cumi van…!

cumi

Felhívtam cégvezetőtársam figyelmét, hogy figyeljen oda az ilyen dolgokra, mert egy kiküldetési rendelvénynek nem az az értékes végterméke, hogy van valami a fiókban, hanem az, hogy át is megy egy NAV ellenőrzésen, de az Övé kapásból bukta, és akkor na, ki fog fizetni?

Hát Ő, a cégvezető!

A munkatársak már rég nem is lesznek a cégnél – mossák kezeiket – az ügyvezető meg majd perkál… jó, nem?

Konklúzió: a cégvezető azért cégvezető, hogy képviselje a cég érdekeit – ami sokszor szembe fog menni a munkatársak rövidtávú érdekeivel.

A sztori itt még nem ér véget, merthogy a magánszemély csak szabályos kiküldetési rendelvénnyel ússza meg a havi cégautóadót – itt a munkavállaló – tehát nem elég, hogy a cég(vezető) fizet a szabálytalan kiküldetési rendelvény miatt, de a munkavállalónak is be kell fizetnie visszamenőlegesen (+ büntetés) a cégautóadókat!

Nos, kedves-kényelmes magánautós munkatársak!

Még mindig úgy gondoljátok, hogy megéri komfortzónán belül maradni?

komment

Címkék: program adó cégautóadó kiküldetési rendelvény

A bejegyzés trackback címe:

https://utnyilvantartas.blog.hu/api/trackback/id/tr975496999
süti beállítások módosítása